Oma maa mansikka, muu maa mustikka

”Alkuperä: aukeilla kasvanut mansikka osoitti kaskeajan alueen, metsässä kasvanut mustikka yhteisen alueen (jonka kaskeamisesta oli kulunut aikaa)” Tietolähde: Wikipedia.

Olen viime aikoina käyttänyt pakastemustikoita monessa yhteydessä. Tuolloin on mieleeni juolahtanut vanha sanonta mustikasta. Tässä sanonnassa hieman vähätellään mustikoita suhteessa mansikkaan. Googlettamalla löytyi tuonkin sanonnan alkuperä. Ihan järkevä selitys sinänsä.

Vaan leivonnassa

Mustikasta on moneksi!

Pannukakut pakastemustikoilla ja -vadelmilla

Olen monesti suunnitellut lisääväni aamiaispannarireseptin blogiini. Näin kauan siinä meni, mutta viimein ohje löysi paikkansa artikkelissa. Tämän reseptin olen tuonut ”rapakon takaa” muistona vaihto-oppilasajoilta. Oi niitä aikoja… ;)

Taikina:

1 kananmuna
2/3 kuppia vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhe
1 1/2 tl sokeria
1/4 tl suola
1/2 kuppia maitoa
1 rkl öljyä

1 kuppi = reilu 2 dl (Tätä muuntosuhdetta olen itse käyttänyt. Ei välttämättä täysin oikea, mutta toimii.)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, kananmuna ja öljy. Sekoita kunnolla. Halutessaan joukkoon voi lisätä marjoja tai vaikka banaania. Paista taikinasta pieniä lettuja.

Tarjoa letut hieman sokeroitujen pakastemarjojen ja siirapin kanssa. Vaihtoehtoisesti pannukakut voi syödä esimerkiksi hillon tai hunajan kanssa.

Mustikka Pannacotta

Tässä reseptissä yhdistelin eri pannacotta reseptejä, joita netistä löytyy pilvin pimein.

Pannacotta:

3 kpl liivatelehteä
2 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
1 rkl sokeria
1 vaniljatanko
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa maito ja kerma kattilaan. Lisää joukkoon vaniljatanko. Kiehauta. Lisää joukkoon valkosuklaa. Ota seos liedeltä, kun suklaa on sulanut. Poista vaniljatanko. Lisää sokeri ja liivatteet. Annostele laseihin/ kulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa.

Päällinen:

mustikkamehutiivistettä
2-3 liivatteita
pakastemustikoita
Päällisen ohjetta en enää muista tarkkaan. Ohje oli ”keksitty” yhdistelemällä eri reseptejä.
Laita liivatteet likoamaan. Kiehauta mehutiiviste. Lisää joukkoon liivatteet ja mustikat. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin kaadat sen pannacottan päälle, että kerrokset eivät sekoitu. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti.
”Marenkihattu”:
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
Vaahdota munanvalkuaiset. Lisää vähitellen sokeri. Sekoita samalla. Asettele sopivan kokoiset marenkinokareet uuninpellile leivinpaperin päälle. Paista hetki uunissa kunnes marengin pinta on hieman ruskea. (n. 200 C)
Lisää ”hatut” jälkiruuan päälle ennen tarjoilua.
About these ads
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: